Parijse markt wortelen
Een snelle introductie
Deze wortelsoort is een kleine en grappige variant van de normale wortel. Ze zijn bijna helemaal rond en extra zoet en omdat ze zo klein zijn zijn ze al vroeg in het seizoen rijp. Wij zaaien ze vaak in de kas rond eind januari. Daardoor kunnen we ze meestal al oogsten voor de eerste of tweede groentepakket. De bladeren kun je ook eten en zijn erg goed om pesto of chimichurri van te maken.
Bewaren
Goed te bewaren in de groentelade van de koelkast. Het groen bewaart wel mooier in een afgesloten doos.
Seizoen
Lente tot herfst
Bereidingssuggesties
Omdat ze zo klein zijn is het lastig ze te schillen! De suggestie is om ze te schrobben met een groenteborsteltje en ze of rauw te gebruiken of geroosterd in de oven. Als de blaadjes er nog aan zitten, gooi ze dan niet weg, maar kijk naar onze recepten voor pesto en salsa.
Recepten
Klik op deze link voor een recept voor pesto van wortelgroen of maak chimichurri van de wortel toppen. Hier is ook een lekker recept van Milo dat ergens tussen en chimichurri en een salsa verde in zit.
Geroosterde worteltjes met harissa en granaatappel.
Worteltjes met boter en tijm van Jamie Oliver.