Chilipeper
Lijkt op:
Padron pepers, paprika
Wordt ook wel genoemd:
Pepertje, chili
Een snelle introductie
We telen pepers in vele maten, kleuren, vormen en niveaus van pittigheid. Pas op voor de habanero- en adjuma-pepers die op miniatuurpaprika's lijken, maar buitengewoon pittig zijn. Wist je dat de Amerikaanse apotheker Wilbur Scoville in 1912 een schaal introduceerde die de 'hitte' van chilipepers meet? Het weerspiegelt de hoeveelheid capsaïcinoïden die aanwezig zijn in een chilipeper en wordt de Scoville-schaal genoemd.
Bewaren
Pepers kunnen worden ingevroren of gedroogd om ze in kleine hoeveelheden over een langere periode te gebruiken.
Seizoen
Zomer en herfst
Bereidingssuggesties
We raden je aan om onze chilipepers altijd even te proeven voordat je beslist hoeveel je aan je gerecht toevoegt aangezien ze sterk verschillen in pittigheid en smaak. Schraap de pitjes en het merg eruit als je de pittigheid een beetje wilt temperen. Gebruik handschoenen bij het hanteren van zeer pittige pepers en zorg ervoor dat je je gezicht niet na het snijden aanraakt.
Recepten
3 recepten van Ottolenghi waarbij de chilipeper centraal staat.