Padron pepers
Lijkt op:
paprika, chili pepers
Een snelle introductie
Dit is een redelijk nieuw gewas voor ons dat we in 2021 voor het eerst met succes teelden. We hopen dat de padron-pepers het weer goed gaan doen! Padron-pepers worden traditioneel in Spanje verbouwd en zijn zeer smaakvolle kleine groene pepers die mogelijk pittig kunnen zijn maar meestal mild smaken (vaak wordt gezegd dat één op de tien padron pepertjes pittig is, vandaar dat ze ook wel 'Spaanse roulette'-pepers worden genoemd). Padron pepers zitten eigenlijk tussen pepers en paprika's in.
Bewaren
Paprika's kunnen een paar dagen bewaard worden in de groentelade van de koelkast
Seizoen
Zomer tot midden herfst
Bereidingssuggesties
Paprika's kunnen op veel manieren gegeten worden: gegrild, rauw, roergebakken... In Spanje worden padron pepers traditioneel gefrituurd in een laagje olie en geserveerd met wat zout als voorgerecht. Zie gedetailleerde instructies voor het frituren van de padron pepers hieronder. We denken dat ze ook goed zullen passen in (Turkse) stoofgerechten. Als het idee om in een pittige peper te bijten je niet zo aanspreekt is het aan te raden de pepers in stukjes te snijden en te gebruiken in een stoofpot zodat de smaken zich vermengen.
Recepten
Bereid traditioneel gefrituurde padron pepers of probeer dit recept voor padron pepers in tomaten saus.
Gebruik padron pepers in deze niet-zo-traditionele milde Thaise groene curry pasta.
Of maak Güvec (Turkse rundvlees stoof met groene of rode pepers). Kleine tip: voeg wat extra sumac toe aan dit recept.
Vegetarische bonen chili (gebruik een paar padron pepers in plaats van de groene peper uit het recept).