Courgette
Lijkt op:
Zapallito
Een snelle introductie
Courgette is een ongelooflijk veelzijdige groente die tot dezelfde familie behoort als pompoen, komkommer en meloen. De courgettes die op de boerderij worden geteeld, variëren in vorm en kleur. We verbouwen lichtgroene, donkergroene, gele en gestreepte courgettes, sommigen zijn meer bolvormig dan langwerpig. Courgette wordt vaker gekookt dan rauw gegeten, maar dungesneden rauwe courgette is heerlijk en moet je zeker eens uitproberen! We oogsten onze courgettes als ze nog vrij klein zijn, omdat ze in dan nog veel meer smaak en een aangename textuur hebben.
Bewaren
Courgettes kunnen een paar dagen bewaard worden in de groentelade van de koelkast
Seizoen
Zomer tot midden herfst
Bereidingssuggestie
Courgette kan gemakkelijk worden bereid door de uiteinden af te snijden en de vrucht in de gewenste vorm te hakken. Fruit de courgette in wat olie en knoflook en gebruik het als gemakkelijk bijgerecht, basis voor pastasaus, als toevoeging aan quiches of als pizza-topping. Courgette is ook heerlijk om te grillen: snijdt de courgette in de lengte, smeer ze licht in met olie en gril ze. Laat ze vervolgens marineren in meer olijfolie, een goede azijn en wat knoflook om een heerlijke 'antipasto' te maken. Courgette kan ook gebruikt worden in zoete gerechten, bijvoorbeeld in courgettecake.
Recepten
Rauwe courgette 'carpaccio' met walnoten
Zit er deze week aubergine en courgette in je pakket? Maak dan moussaka en vervang eventueel een of twee van de aubergines met courgette.
Gebruik je zomergroentes in deze Minestrone
Sesam noodles met 'smacked' courgette’