zapallito
Lijkt op:
Pompoen, courgette, komkommer
Een snelle introductie
Een zappallito zit tussen een courgette, een pompoen en een komkommer in. Ze zien eruit als kleine donkergroene pompoenen, maar je gebruikt ze eerder als courgettes en ze smaken komkommerachtig fris. Bij vroege oogst is de schil zacht en eetbaar. In een later stadium heeft de schil de neiging om harder te worden en raden we aan om de zapallito te schillen.
Bewaren
Zapallito kan vrij lang worden bewaard in de groentelade van de koelkast en overleefd het ook een hele tijd buiten de koelkast.
Seizoen
Zomer tot midden herfst
Bereidingssuggesties
Gevulde zapallito's roosteren we graag in de oven door een deel van het vruchtvlees eruit te scheppen, het te mengen met uien, kaas en broodkruimels en de uitgeholde zapallito's met dit mengsel te vullen. Zapallito's zijn ook een van onze favoriete groenten om te gebruiken voor een vegetarische barbecue. Snijd dikke plakken, voeg wat zout en olijfolie toe en gril een paar minuten aan beide kanten.
Recepten
Ratatouille (vervang de courgette met zapallito)
Gebruik je zomer groentes (ook de zapallito) in deze Minestrone