Sugarsnaps

 

Pisum sativum Macrocarpon group

Lijkt op:

Peultjes, erwten, pronkbonen

Een snelle introductie

Hoewel ze erg lekker zijn verbouwen wij geen sugar snaps meer omdat ze in onze tuin niet willen groeien. We laten deze pagina toch maar staan, mochten we er in de toekomst weer mee beginnen.

Sugar snaps kun je in hun geheel eten. Dit type peul is kort en rond, met dikke wanden. Het verschil met peultjes is dat sugar snaps niet plat zijn. Je kunt ze ook ongekookt in hun geheel eten.

Bewaren

Sugar snaps blijven een paar dagen goed als je ze in een papieren zak in de koelkast bewaart.

Seizoen

Juni / juli

Bereidingssuggesties

Sugar snaps kun je rauw eten, met peul en al, vooral als ze net zijn geoogst. We raden je aan om de 'touwtjes' die in de lengte van de peul lopen te verwijderen door ze eraf te trekken. Sugar snaps zijn heerlijk gebakken of gegrild en daarna licht gezouten. Je kunt de erwt ook in tweeën snijden en toevoegen aan salades of wokgerechten.

Recepten

Courgette en peultjes (of sugarsnaps) salade

Peultjes, sugarsnaps of sperziebonen met hazelnoten en sinaasappel

Gebruil sperziebonen, peultjes of sugarsnaps in deze vegetarische ‘stir-fry’.

Of maak deze salade van rijstnoedels en voeg daar gebakken sugarsnaps aan toe.