Peultjes
Lijkt op:
Sugar snaps, erwten, snijbonen
Een snelle introductie
Peultjes zijn een soort erwten met heldergroene platte peulen. De Franse naam Mangetout betekent 'eet alles op': deze erwten kunnen dan ook in hun geheel worden gegeten. Peultjes worden vaak verward met sugar snaps, die ronder en voller zijn.
Bewaren
Peultjes blijven zo’n week goed als je ze in een papieren zak in de koelkast bewaart.
Seizoen
Juni tot augustus
Bereidingssuggesties
Vroeg in het seizoen kun je peultjes rauw eten, in z’n geheel, vooral als ze net zijn geoogst. We raden je aan om de draden die in de lengte van de peul lopen te verwijderen door ze eraf te trekken (niet altijd nodig). Peultjes zijn heerlijk als je ze kort grilt en serveert met wat olie, citroen en zout. Ze zijn een uitstekende aanvulling op wok gerechten en passen ook goed bij zeevruchten.
Recepten
Courgette en peultjes salade
Peultjes of sperziebonen met hazelnoten en sinaasappel
Gebruik sperziebonen, peultjes of sugarsnaps in deze vegetarische ‘stir-fry’.
Of maak deze salade van rijstnoedels en voeg daar gebakken peultjes aan toe.