Rozemarijn
Lijkt op:
Salie, thijm, oregano
Een snelle introductie
Rozemarijn is een kruid dat het hele jaar groen blijft en met name bekend is van de mediterraanse keuken.
Bewaren
Bewaar in de koelkast in een afgesloten doos of hang te drogen op een plek uit de zon (en als het gedroogd is, bewaar het dan in een dichte pot)
Seizoen
Lente tot herfst
bereidingssuggesties
Je kunt hele takjes rozemarijn toevoegen aan een stoofpot, bouillon of soep. Je verwijdert de takjes dan voor je het opdient. Doe rozemarijn ook bij ovengerechten, zoals geroosterde kip, aardappels of groente op de bakplaat. Je kunt de blaadjes ook gebruiken om hartige broden smaak mee te geven, bijvoorbeeld in focaccia’s.
Recepten
Als pasta met bonen je vreemd in de oren klinkt, raden we je aan dit recept eens te proberen. Hoewel het in Nederland misschien ongewoon is om bonen en pasta samen te voegen, is pasta e fagioli een bekend gerecht in Italië dat in het hele land wordt gewaardeerd, rozemarijn is er heerlijk bij. We zijn er dol op en eten het vaak als lunch op de boerderij op koude herfst- en winterdagen.
Of probeer eens een zoet recept met rozemarijn en bak deze shortbread koekjes.