Spruitjes
Lijkt op:
Witte en rode kool, spitskool
Een snelle introductie
Spruitjes doen er erg lang over om te groeien en nemen veel ruimte in, daarom zijn we even gestopt met het verbouwen van spruitjes. Wie weet ooit weer!
De meeste mensen zijn verbaasd als ze voor het eerst spruitjes in onze tuin zien groeien. Deze miniatuurkolen groeien aan lange, grappig uitziende stengels en hebben bijna een volledig seizoen nodig om te groeien. De beste manier om van spruitjes te genieten (naar onze mening) is door ze te roosteren tot ze gekarameliseerd en knapperig zijn.
Bewaren
Goed te bewaren in een papieren zak in de koelkast
Seizoen
winter
Bereidingssuggesties
Spruitjes zijn snel te bereiden en gehalveerde geroosterde spruiten zorgen voor een leuke toevoeging aan wok gerechten en salades. We maken graag een quiche met nootmuskaat, gekarameliseerde uien en donker geroosterde spruitjes. Spruitjes passen ook bijzonder goed bij appels, spek en walnoten.
Recepten
Meester de kunst van het roosteren van spruitjes tot umami perfectie.
Gegrilde kool (vervang de kool met spruitjes) met een pittige Thaise dressing.
Vervang de kool voor spruitjes voor deze quiche met gekarameliseerde uien (het recept gebruikt magere melk maar wij zien daar geen reden toe :)).