Kruiden om aan drinkwater toe te voegen
Met de klok mee vanaf linksboven: zuring, munt, citroen verveine, citroen melisse, en pimpernel in het midden.
Een snelle introductie
Soms vinden we het leuk om een bosje van geurende bladeren en kruiden te maken die geschikt zijn om toe te voegen aan koud water. Meestal bestaan die bosjes uit munt, citroen verveine, citroenmelisse, pimpernel/duinroos (een kruid dat naar komkommer smaakt) en zuring. Voeg zo’n bosje toe aan een karaf kraanwater (je zou ook nog een plakje komkommer of citroen toe kunnen voegen) en zet het in de koelkast, wacht een paar uur en hupsakee: je eigen frisse drankje! We maken dit graag op de tuinderij op warme zomerse dagen wanneer we snakken naar iets verfrissends. Als je de karaf in de koelkast bewaart kun je het een paar dagen achter elkaar steeds opnieuw aanvullen.
Bewaren
Je kunt dit bosje beter niet bewaren maar gewoon meteen aan koud water toevoegen.
Seizoen
Lente tot herfst