Boliviaanse koriander / Quilquina
Lijkt op:
koriander
Een snelle introductie
Dit kruid is een van onze meest recente ontdekkingen in de tuin. Deze plant heeft een duidelijk zeepachtige smaak, die herinnert aan koriander.
Bewaren
Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast
Seizoen
Zomer tot herfst
Bereidingssuggesties
Net als koriander heeft deze Boliviaanse variant een duidelijke, eigen, smaak die verschillende gerechten frisser kan doen smaken. Mensen die koriander niet lekker vinden omdat het voor hun teveel naar zeep smaakt zullen dit kruid waarschijnlijk ook niet lekker vinden. Het doet het goed als laatste garnering op gerechten als taco’s, curry’s, soepen, vlees en salades. Hak het fijn en meng met andere zachte kruiden, limoen of citroen en olie om een eenvoudige dressing te maken voor in de oven gegrilde groenten.
Recepten
Vis curry uit Goa (vervang de koriander voor quilquina).
Gegrilde bieten met limoen salsa, zie het tweede recept op de lijst (vervang de koriander voor quilquina).
Sopa de Lima (Yucatan-stijl limoen soep) (vervang de koriander voor quilquina).
Veganistische linzensoep met kokosmelk en 'gremolata' (vervang de koriander voor quilquina).