Boliviaanse koriander / Quilquina

 

Porophyllum ruderale

Lijkt op:

koriander

Een snelle introductie

Dit kruid is een van onze meest recente ontdekkingen in de tuin. Deze plant heeft een duidelijk zeepachtige smaak, die herinnert aan koriander.

Bewaren

Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast

Seizoen

Zomer tot herfst

Bereidingssuggesties

Net als koriander heeft deze Boliviaanse variant een duidelijke, eigen, smaak die verschillende gerechten frisser kan doen smaken. Mensen die koriander niet lekker vinden omdat het voor hun teveel naar zeep smaakt zullen dit kruid waarschijnlijk ook niet lekker vinden. Het doet het goed als laatste garnering op gerechten als taco’s, curry’s, soepen, vlees en salades. Hak het fijn en meng met andere zachte kruiden, limoen of citroen en olie om een eenvoudige dressing te maken voor in de oven gegrilde groenten.

Recepten

Vis curry uit Goa (vervang de koriander voor quilquina).

Gegrilde bieten met limoen salsa, zie het tweede recept op de lijst (vervang de koriander voor quilquina).

Sopa de Lima (Yucatan-stijl limoen soep) (vervang de koriander voor quilquina).

Veganistische linzensoep met kokosmelk en 'gremolata' (vervang de koriander voor quilquina).

 
KruidenMilo Buur