Dille
Lijkt op:
Venkelgroen
Een snelle introductie
Dille heeft lange, dunne en fijn gevormde groene blaadjes. De smaak is grassig met een hint van anijs. Door deze frisse smaak wordt dille vaak gebruikt als garnering.
Bewaren
Bewaar dille in een afgesloten bak in de ijskast
Seizoen
lente en herfst
Bereidingssuggesties
Omdat dille zo’n delicaat kruid is zal het snel verwelken tijdens het koken, dus het moet pas op het allerlaatst toegevoegd worden. Je kunt het proberen als garnering voor koude soep, salades, geroosterd vlees en groenten. Het smaakt ook goed in Tzatziki (komkommer, yoghurt en olijfolie) en in andere dressings die met zuivel bereid zijn.
Recepten
Vlierbloesem & gin cocktail met dille
Lax pudding (gebakken zalm en aardappels) met dille
Quinoa of bulghur met paddenstoelen en dille (Ottolenghi).
Aardappel salade met makreel en dille.