Venkelgroen
Een snelle introductie
Van de venkel gebruiken we zowel het bladgroen als de knol. Het groen is fijn van vorm, zacht en lichtgroen en ziet er een beetje hetzelfde uit als dille. Soms vind je zowel de venkel knol als het groen in het pakket (meestal wel los van elkaar, anders past het niet in het kratje) en soms alleen het groen.
Bewaren
Bewaar venkelgroen in een afgesloten bak in de ijskast
Seizoen
Lente tot herfst
Bereidingssuggesties
Het groen van de venkel kan op dezelfde manier gebruikt worden als andere zachte kruiden zoals peterselie of dille. Snijdt het fijn en voeg het toe aan een pesto, salsa, of dressing. Of gebruik het als garnering bij bv eieren, vlees of geroosterde groenten. Als je van de knol een salade maakt kun je het groen toevoegen voor extra frisheid en vrolijkheid van het gerecht.
recepten
Zie dit artikel van Rachel Roddy over verschillende manieren om alle venkeldelen te gebruiken. Voor het groen stelt ze een pasta voor met sardientjes & citroen zest.
Of maak deze venkel groen pesto die je niet alleen voor pasta’s kunt gebruiken maar waarmee je ook salades op smaak kunt brengen, bijvoorbeeld een gerstsalade met feta, olijven en gegrilde groentes? Of gebruik de pesto op broodjes met gegrilde groentes.