Bloezuring

 

Rumex acetosa

Lijkt op:

Groene zuring

Een snelle introductie

Bloedzuring is een prachtige groente met donkerrood dooraderd blad. Het heeft een heel speciale smaak: pittig en citroen. Het is een geweldige toevoeging in salades en sauzen. Zuring groeit het hele jaar door en komt telkens terug. De droom van elke tuinder!

Bewaren

Zoals met alle bladgroente raden we je aan de zuring te wassen in koud water (de voorwas gebeurt op de boerderij), dan te drogen en te bewaren in een afgesloten doos in de ijskast. Op deze manier kun je het bijna een week bewaren.

Seizoen

Lente tot winter

Bereidingssuggesties

Zuring is wellicht een van de meest onbekende groenten die wij verbouwen voor veel van onze leden en het koken ermee kan misschien voelen als een behoorlijke uitdaging. Maar, eenmaal onder de knie, is zuring eigenlijk niet moeilijk om mee te koken. We gebruiken het graag in een klassieke soep met aardappel, maar het past ook goed rauw in een salade om die meer pit te geven (wel spaarzaam gebruiken omdat de smaak makkelijk overheerst). In salades waarin je normaal gesproken veel citroensap gebruikt, zoals tabbouleh, kun je een gedeelte van de citroen vervangen door zuring.

Recepten

Deze zuring en yoghurt dressing kan voor allerlei salades gebruikt worden.

Ottolenghi’s gefrituurde bonen met zuring en feta

Poolse zuring soep

Zuring saus met vermouth

 
BladgroenMilo Buur