Groen van de zoete aardappel
Lijkt op:
Spinazie en snijbiet
Een snelle introductie
Zoete aardappels worden meestal geteeld om de knollen, maar de plant produceert ook nog heerlijk smakende groene bladeren. Die lijken erg op spinazie en snijbiet en kunnen rauw gegeten worden, maar worden meestal gekookt. Ze hebben korte groene stelen en groene bladeren die erg lijken op het blad van de esdoorn of het wijnblad. De stelen kunnen taai zijn dus eventueel moet je die verwijderen.
Bewaren
Zoals met alle bladgroente raden we je aan de spinazie te wassen in koud water (de voorwas gebeurt op de boerderij) dan te drogen en te bewaren in een afgesloten doos in de ijskast. Op deze manier kun je het bijna een week bewaren.
Seizoen
Vroege herfst
Bereidingssuggesties
Je kunt deze groente hetzelfde bereiden als spinazie of snijbiet. Het kan eenvoudigweg geblancheerd worden of bijvoorbeeld gebakken in olie met knoflook en/of gember.
Recepten
Vervang de spinazie voor het blad van zoete aardappels in deze Chinese stir-fry met tofu.