Tomatillo
Een snelle introductie
Tomatillo's zijn vreemd uitziende groene vruchten die groeien in lichtgroene lampionachtige schillen (net als de kleinere en oranjekleurige goudbessen waarmee ze verwant zijn). Ze kunnen rauw gegeten worden, maar alleen als ze rijp zijn (onrijp smaken ze - zo hebben we ontdekt - behoorlijk vies). In Mexico worden ze traditioneel gebruikt om een heerlijke salsa verde te maken die bijvoorbeeld bij taco's wordt geserveerd!
Bewaren
Tomatillo’s kunnen vrij lang in de koelkast bewaard worden, afhankelijk van hoe rijp ze zijn.
Seizoen
Zomer tot midden herfst
Bereidingssuggesties
Dit is je kans om taco's te serveren met huisgemaakte salsa verde! Maak je eigen tortilla's of koop kant-en-klare tortilla's van goede kwaliteit (wij gaan daarvoor naar Tjins naast de Albert Cuypmarkt in Amsterdam). Zie enkele receptsuggesties voor toppings hieronder.
Verwijder de schillen voordat je de tomatillo's klaarmaakt en was het kleverige suikerachtige spul dat eraan kleeft af. Zie recepten voor zowel gegrilde als rauwe tomatillo-salsa hieronder.
Recepten
Maak deze heerlijke gegrillde salsa verde of ga voor deze rauwe versie.
Klik op deze link om wat taco inspiratie op te doen. Hier vind je een vegetarische taco met portobello.
We vonden ook deze steak, tomatillo en mais salade die er lekker uitziet.