Lente ui
Groentes die hier op lijken:
Knoflookstengels, bieslook
Ook wel genoemd:
Bosui
Een korte introductie
Afhankelijk van het seizoen kunnen lente-uitjes een ronde bol hebben of helemaal geen bol. Ze worden vaak rauw gebruikt in salades of als garnering.
Bewaren
Bewaar op een koele en donkere plek, bijvoorbeeld in het groentevak van de koelkast.
Seizoen
mei tot juli
Bereidings suggesties
Lente-uitjes zijn erg populair in de Aziatische keuken. Rauw geven ze een frisse smaak aan gebakken rijst, noedels, soepen en dipsauzen voor dumplings. Je kunt ze natuurlijk ook altijd gebruiken als vervanging van de ‘normale’ ui en ze fruiten zoals je dat met andere uien zou doen.
Recepten
De perfecte Spaande aardappel tortilla met lente uitjes.
Jamie Oliver's gestoomde dumplings met geroosterde pompoen, broccoli, miso en lente ui.
Kung Pao Gong Bao kip (of tofu?).
Lo Mein (noodles met kool (en andere groentes) en lente uitjes.
Veganistische Udon soep met paddestoelen en andere groentes naar keuze.
Pad Thai (gebruik dit recept als een richtlijn en voel je vooral vrij hier andere groentes in de gebruiken).