Bieslook
Groentes die hier op lijken
Bosui, knoflook, baby knoflook, ui, knoflookstengels
Een korte introductie
Bieslook heeft lange dunne groene stengels, met een hol midden. Bieslook wordt vooral gebruikt als rauw en vers garnituur.
Bewaren
Bewaar in de koelkast, bij voorkeur in een afgesloten bakje.
Seizoen
lente tot herfst
Bereidingssuggesties
Bieslook kan worden gesneden en gebruikt om bijna elk gerecht te garneren. Het werkt goed bij van alles, van rood vlees tot geroosterde groenten of gerookte vis. Bieslook kan ook worden verwerkt in roomkaas voor een verse spread, of gemengd met boter om een kruidenboter te maken (altijd leuk om daar ook wat eetbare bloemen aan toe te voegen!).
Recepten
Geroosterde preien met bieslook dressing: (deze dressing kan ook heel goed geserveerd worden met andere groentes).
Peultjes of sperziebonen met hazelnoten, bieslook en sinaasappel door Ottolenghi.