Bieslook

 

Allium schoenoprasum

Groentes die hier op lijken

Bosui, knoflook, baby knoflook, ui, knoflookstengels

Een korte introductie

Bieslook heeft lange dunne groene stengels, met een hol midden. Bieslook wordt vooral gebruikt als rauw en vers garnituur.

Bewaren

Bewaar in de koelkast, bij voorkeur in een afgesloten bakje.

Seizoen

lente tot herfst

Bereidingssuggesties

Bieslook kan worden gesneden en gebruikt om bijna elk gerecht te garneren. Het werkt goed bij van alles, van rood vlees tot geroosterde groenten of gerookte vis. Bieslook kan ook worden verwerkt in roomkaas voor een verse spread, of gemengd met boter om een kruidenboter te maken (altijd leuk om daar ook wat eetbare bloemen aan toe te voegen!).

Recepten

Geroosterde preien met bieslook dressing: (deze dressing kan ook heel goed geserveerd worden met andere groentes).

Peultjes of sperziebonen met hazelnoten, bieslook en sinaasappel door Ottolenghi.