Kurkuma
Een snelle introductie
We zijn op dit moment aan het experimenteren om kurkuma in de kas te laten groeien. Verse kurkuma is een wortel met knobbels die een beetje op gember lijkt, maar zowel de schil als het vlees hebben een lichte oranje kleur.
Verse kurkuma smaakt meer naar grond, is scherper en zoeter dan in gedroogde vorm.
Kurkuma vlekt gemakkelijk, dus waarschijnlijk heb je na de verwerking ervan oranje vingers/handen(en keukengereedschap). We laten de blaadjes en stengels aan de kurkuma zitten, zodat je het kan gebruiken om een heel geurige kruidenthee van te trekken.
Bewaren
Enige tijd te bewaren in de groentelade van de koelkast. Kan ook in kleine porties ingevroren worden.
Seizoen
Zomer tot de vroege herfst
Bereidingssuggesties
Kurkuma kan in zijn geheel of geschild worden gebruikt, afhankelijk van je voorkeur of het recept. Voeg verse kurkuma toe aan heet water en citroensap en je hebt een heerlijke thee, aan roerei of tofu, of rasp het in gebakken rijst, smoothies, soep, of in de dressing!
Recepten
Indiaase vis curry uit Goa