Regenboog snijbiet

 

Lijkt op:

Groene en witte snijbiet, spinazie

Een snelle introductie

Deze snijbiet heeft, net als de groene snijbiet, ook grote groene bladeren maar de stelen kunnen verschillende kleuren hebben (groen, wit, geel, rood en roze). Snijbiet is een geweldige vervanger voor spinazie, maar niet zo lekker om rauw te eten. Alleen hele jonge snijbiet is mals genoeg om ervan te kunnen genieten in rauwe salades.

Bewaren

Was in koud water, schud even af en bewaar in de koelkast, liefst in een gesloten doos.

Season

Zomer tot herfst

Bereidingssuggesties

Snijbiet kan op dezelfde manier bereid worden als spinazie: blancheren, roerbakken of stoven. De stengels hebben iets langer nodig om te garen, dus je kunt ze eventueel wat eerder toevoegen in verband met de verschillende kooktijd. Een omelet met snijbiet en ui is erg lekker en simpel.

Recepten

Probeer deze gratin van Ottolenghi met sumac, uien en aardappels.

Probeer een nieuwe smaken combinatie met dit recept voor snijbiet met sinaasappel, knoflook en karwei (het vijfde recept op de lijst).

Hartige snijbiet stoof met kikkererwten.

Simpele Japanese geblancheerde groentes

Aardappel en spinazie (of snijbiet) quiche

Ottolenghi’s Bkeila (heerlijk kruidige stoof met bladgroen, aardappels en witte bonen. Wij serveren hem meestal met rijst.

 
BladgroenMilo Buur