Stir-fry (roerbak) mix
Lijkt op:
Paars en goud bladmosterd, mizuna, rucola
Ook genoemd:
Bladmosterd, mosterdblad
Een snelle introductie
Vaak stellen we een mix samen van verschillende bladgroentes. Meestal zal je dat in een zakje vinden. De samenstelling verschilt altijd een beetje maar red giant mosterdblad, paars en goud bladmosterd, mizuna en snijbiet kun je hier goed verwachten. De mix is geschikt om te roerbakken, meestal is het niet mals (of te pittig) om rauw te eten.
Bewaren
Zoals met alle bladgroenten, raden we aan om de mix in koud water te wassen (we wassen wel voor op de tuin), daarna te drogen en in een afgesloten tupperware in de koelkast te bewaren. Op deze manier is het bijna een week houdbaar.
Seizoen
Lente en herfst
Bereidingssuggesties
We hakken de mix graag grof en roerbakken die vervolgens met gember en knoflook om bij een hartige Dal (Indiase linzensoep / stoof) te serveren.
Recepten
Citroengras stir-fry van Nigel Slater die goed werkt met allerlei soorten bladgroen maar het beste met pittig mosterdblad zoals vaak in onze stir-fry mix te vinden is.
Japans geblancheerd bladgroen
Veganistische Saag paneer (onlangs kregen we nog een fijn recept voor saag paneer van een onze leden door).
Gebruik de stir-fry mix in plaats van spinazie in deze bonen soep met knoflook en rozemarijn.
Een simpel recept voor aardappel ‘fritters’ met bladgroen dat ons werd aangeraden door een van onze leden. Een fijn recept om restjes groen mee weg te werken. Een andere tip: maak deze bonen & feta salade met de mix in plaats van zuring.