Bimi (broccoletti)
Lijkt op:
Broccoli, kailaan, cime di rapa, hon tsai tai
Ook wel:
Broccoletti, (purple) sprouting broccoli, baby broccoli
Een snelle introductie
Bimi, ook wel broccoletti genoemd, is een groente die lijkt op broccoli, maar met kleinere stengels en roosjes. Op de tuin zijn de steeltjes vrij kort in vergelijking met het commerciële type dat je in de supermarkt aantreft. Bovendien telen we vaak een paarse variant. Je kunt de hele groente, stengel, blaadjes en roosjes eten.
Bewaren
Bimi verliest snel zijn voedingswaarde na het oogsten en kan het beste worden gegeten in de eerste dagen na het ophalen van je groentekrat.
Seizoen
herfst en winter
Bereidingssuggesties
Bimi is erg veelzijdig en kan op verschillende manieren worden bereid. Omdat de hele groente gegeten kan worden, hoef je ze niet voor de bereiding schoon te maken (hoewel het misschien goed is om te controleren of de stengels niet taai zijn). Bimi kan worden gestoomd, gekookt, geroerbakt, gegrild of in zijn geheel geroosterd. Ze werken goed in een verscheidenheid aan Aziatische gerechten, omdat je het op dezelfde manier kunt gebruiken als broccoli, kailaan en hon tsai tai: voeg het toe aan curry's, gebakken rijst of noedels, of als bijgerecht met wat oestersausdressing!
Recepten
Vervang de broccoli met bimi in deze simpele pasta (let op: dit recept is voor 6 personen).
Makkelijke quiche met broccoli (of bimi) en gorgonzola.
Tagliatelle met ansjovis, creme fraiche en purple sprouting broccoli (AKA bimi).
Maak Mapo tofu en serveer daarbij gestoomde bimi en witte rijst.
Jamie Oliver's dumplings met pompoen, broccoli (of bimi), miso en bosuitjes.
Lo Mein (noodles met kool (of andere groentes zoals bimi) en bosui.
Pad Thai (gebruik dit recept als een richtlijn en voeg jouw groentes naar keuze toe.
Vegetarische stir-fry met soba noodles van Meera Sodha
Voeg geroerbakte bimi toe aan deze frisse noodle salade met limoen, munt en koriander.